Ovenschotel met spruitjes

Ik hou van ovenschotels. Vooral wanneer het buiten koud is. Lekker met een laag gesmolten kaas. Echt comfortfood!
Spruitjesschotel uit de oven
Vandaag laat ik je het recept zien van mijn spruitjesschotel uit de oven, waarbij ik zoete aardappels heb gebruikt in plaats van gewone aardappels. Ik gebruik in dit recept spekjes, maar die kun je natuurlijk ook weglaten. Hier komt het recept!

Ingrediënten voor 2-3 personen:
– 500 gram spruitjes
– 3 kleine zoete aardappels
– een scheut ongezoete amandelmelk
– 2 theelepels grove mosterd
– 1 bakje spekjes
– geraspte kaas 30+
– zout en peper
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de spruitjes schoon, verwijder het kontje en het buitenste blad. Stoom de spruitjes in ongeveer 15 minuten gaar. Schil de zoete aardappels, snijd in blokjes en stoom gaar.
Spruitjesschotel uit de oven
Bak ondertussen de spekjes in twee theelepels mosterd. Roer als de spruitjes klaar zijn door de spekjes en zet apart.
Pureer de zoete aardappel met een beetje amandelmelk en maak op smaak met zout en peper.
Spruitjesschotel uit de oven
Vet een kleine ovenschaal in met olijfolie. Doe de spruitjes en spekjes in de schaal en verdeel hierover de zoete aardappelpuree. Maak af met geraspte kaas naar smaak.
Spruitjesschotel uit de oven
Bak de spruitjesschotel in 15 minuten gaar en zet dan nog even kort onder de gril. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

2 gedachtes over “Ovenschotel met spruitjes

Plaats een reactie