Appelcake met kardemom

Gesponsord.
Ik wilde al een hele tijd een cake maken met appel en kardemom, maar ik moest van mezelf wachten tot het buiten kouder zou zijn. Deze appelcake met kardemom is namelijk een perfecte snack voor tijdens de koude herfst/winterdagen. Lekker met een kop thee, onder een kleedje op de bank, boek erbij en genieten maar.

Ik las ooit ergens dat kardemom alles lekkerder laat smaken. Dus toen ik deze appelcake met kardemom maakte had ik dan ook hoge verwachtingen. En ik werd niet teleurgesteld! Wat is dit lekker zeg! Kruidig, fris, smaakvol! Deze cake is heaven!

Ingrediënten:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 175 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 à 3 theelepels gemalen kardemom
– 2 appels
– 4 eieren op kamertemperatuur
– 200 gram boter op kamertemperatuur
– een snuf zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met wat zelfrijzend bakmeel.
Schil de appel en snijd in blokjes. Haal de blokjes door wat zelfrijzend bakmeel, dit voorkomt dat de appel naar de bodem zakt.

Mix de suikers, boter, kardemom en zout in een kom tot een romig mengsel. Klop nu één voor één de eieren door het botermengsel. Zodra de eieren niet meer zichtbaar zijn, voeg je in twee keer het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een glad beslag. Spatel op een handje appelblokjes na, de appel door het deeg en stort het deeg in de cakevorm. Strooi de resterende appelblokjes over de bovenkant en druk lichtjes aan.

Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Laat daarna 5 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een rooster. Bewaar de afgekoelde cake luchtdicht.

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Een gedachte over “Appelcake met kardemom

Plaats een reactie