Sticky kip en groente

Toen ik nog in Barcelona woonde, gingen Chantal en ik regelmatig naar de Chinees op de hoek. Al het eten smaakte praktisch hetzelfde, welk gerecht je ook koos, maar wat ik zo lekker vond was de sticky groente en kip die ze daar hadden.

Ik moest daar laatst weer aan terug denken en besloot een soortgelijk gerecht te maken. Het is super makkelijk te maken en is ook ideaal als mealprep, dus weer een perfecte maaltijd voor Lovetocookhealthy!

Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 stukken kipfilet
– 1 groene paprika
– 1 gele paprika
– 1 courgette
– een half bakje champignons
– 1 eetlepel olijfolie
– 4 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels maizena
– een flinke snuf knoflookpoeder
– een half kopje water
– een snuf zout
– een snuf peper
– zilvervliesrijst voor 4 personen

Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de rijst volgens de instructies op het pak.
Maak alle groente schoon en snijd in blokjes. Snijd de kip in blokjes.
Verwarm de olijfolie in een wokpan en roerbak de kip bruin in wat knoflookpoeder en zout. Haal de kip uit de pan als deze gaar is en bak in dezelfde pan de groenten gaar.
Voeg de kip weer bij de groente en roer goed door.
Doe de maizena in een kom en roer hier de sojasaus door, totdat alle eventuele klonten zijn opgelost. Giet het geheel samen met een half kopje water bij de kip en groente en schep goed om.
Breng op smaak met een beetje peper.
Serveer met de rijst.
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 25 minuten.

Plaats een reactie