Ik ben de laatste tijd weer druk bezig met hummus recepten uit te proberen. Zo bedacht ik ook deze hummus met garam masala kruiden.
Deze hummus is totaal anders van smaak dan een gewone hummus, maar als je van de Indiase keuken houdt, zou dit zomaar jouw favoriete hummus recept kunnen worden. Lekker kruidig en de geroosterde sesamzaadjes maken het helemaal af. Net als in mijn laatste recepten liet ik de knoflook weg, maar voeg vooral toe!
Ingrediënten:
– een groot blik kikkererwten
– twee eetlepels tahin (of meer)
– een theelepel garam masala kruiden
– een snuf paprikapoeder
– een snuf zout
– een scheut olijfolie
– twee eetlepels water
– twee tweelepels sesamzaadjes
Optioneel
– een teen knoflook
– citroensap
Bereidingswijze:
Rooster de sesamzaadjes in een pan en zet weg.
Doe alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes in de blender en mix tot een gladde substantie. Voeg eventueel nog meer olijfolie toe om de hummus iets smeuïger te krijgen. Schep de hummus in een schaal en maak af met de sesamzaadjes.
Totale bereidingstijd: 3 minuten.
Ik zie tegenwoordig overal receptjes voorbij komen waarbij Garam Masala kruiden worden gebruikt, misschien toch binnenkort maar eens in verdiepen 🙂 Liefs, Merel
LikeGeliked door 1 persoon
Ja ik moet je eerlijk zeggen dat ik er ook nog maar pas mee ben gaan koken. Je moet er ook echt van houden denk ik. Leuk Merel, ik ben benieuwd wat je maakt!
LikeLike