Kerstmenu: Pompoensoep met rode bieten

Wat staat er bij jullie dit jaar op het menu met Kerst? Bij ons in ieder geval een lekkere pompoensoep.

rode-bietensoep-met-pompoen-love-to-cook-healthy-2

Mijn zus Chantal, die zich binnenkort aan jullie zal voorstellen in een post, maakte deze heerlijke pompoensoep met rode bieten. Ideaal om als voorgerecht te serveren tijdens het Kerstdiner. Deze soep zit boordevol groente en dus ook vitamines. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor een kleine pan soep:
– een liter water
– een groente bouillon blokje
– een ui
– twee teentjes knoflook
– drie winterpenen
– een flespompoen
– 500 gram rode bieten
– olijfolie

Bereidingswijze:
Snij de ui en de teentjes knoflook in kleine stukjes. Fruit deze in een pan. Snij en schil ondertussen de wortels en de flespompoen in kleine stukjes. Doe de stukjes wortel en pompoen bij de ui en knoflook en bak ze kort mee.

Giet vervolgens 1 liter water in de pan samen met het bouillon blokje. Breng het geheel aan de kook en snij ondertussen de rode biet in kleine stukjes. Doe de rode bieten in de pan als het water kookt.
Laat het geheel 20 tot 30 minuten koken en pureer de soep als alle ingrediënten zacht zijn. Eet smakelijk!

rode-bietensoep-met-pompoen-love-to-cook-healthy-3

Totale bereidingstijd: 45 min tot een uur.

Plaats een reactie