Ken je dat? Je meet de rijst per persoon af en toch blijk je veel te veel te hebben? Het overkomt mij toch regelmatig. En om de rijst dan telkens weg te gooien is toch wel heel erg zonde.
Dus besloot ik de laatste keer dat het me overkwam de rijst te bewaren en de dag erna rijstpap mee te maken. Een waar feestmaal als ontbijt! In twintig minuten staat er een kom dampende rijstpap voor je klaar! Ben je benieuwd naar dit simpele recept? Hier komt het:
Ingrediënten voor een kom:
– de overgebleven (zilvervlies)rijst
– magere melk
– kokosbloesemsuiker
– kaneel
Bereidingswijze:
Doe de rijst in een stelpannetje en verdeel over de bodem. Giet nu de melk erbij tot de rijst onder de melk staat. Voeg twee theelepels kokosbloesemsuiker toe en een flinke snuf kaneel. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat vervolgens pruttelen totdat de melk bijna weg is. Doe het in een kom en klaar! Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Is je pan aangekoekt? Dit krijg je makkelijk schoon met een roestvrijstalen pannenspons.
Wat een goed idee! Zo ga je verspilling goed tegen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je! Inderdaad, het is zonde om eten weg te gooien 😊
LikeLike