Spaans: Garbanzos con chorizo

Het werd de hoogste tijd om wat Spaanse gerechten te publiceren, dus laat ik je vandaag een gerecht zien voor een kikkererwtenstoofpot. Hoewel ik geen liefhebber ben van varkensvlees, maakte ik voor dit gerecht een uitzondering en gebruikte ik chorizo.
Garbanzos guisados-kikkererwten stoofschotel-lovetocookhealthy (5)
Ik vind deze kikkererwtenstoofpot altijd zo lekker en door er gelijk veel van te maken, kunnen we er twee keer van eten. Dat scheelt mij weer een keer koken. Je kunt gedroogde kikkererwten gebruiken en deze na een nacht weken koken of je gebruikt ze uit blik. Ik gebruikte gedroogde, omdat die toch net even iets lekkerder zijn.

Ingrediënten voor vier porties:
– 300 gram kikkererwten, gedroogd of uit blik
– twee uien
– een rode paprika
– twee teentjes knoflook
– 250 gram chorizo
– twee eetlepels tomatenpuree
– een blik gepelde tomaten
– 400 ml groentebouillon
– een theelepel paprikapoeder
– zout en peper naar smaak
– olijfolie

Bereidingswijze:
Indien je gedroogde kikkererwten gebruikt, laat je ze een nacht weken en kook je ze de volgende dag volgens de instructies op het pak.
Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en de chorizo in schijfjes. Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook, paprika en chorizo gedurende vijf minuten. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak ongeveer drie minuten mee. Voeg nu de bouillon en gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Doe dan de kikkererwten erbij en laat tien minuten meekoken. Zet dan het vuur lager en laat nog even een paar minuten pruttelen. Maak eventueel op smaak met zout en peper. Serveer warm.

De stoofpot is op zich zelf al vullend genoeg, maar je kunt er eventueel brood bij eten. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: (weektijd 8 uur + 45 minuten koken van de kikkererwten) 1 uur.

Garbanzos guisados-kikkererwten stoofschotel-lovetocookhealthy

Garbanzos guisados-kikkererwten stoofschotel-lovetocookhealthy (3)

Garbanzos guisados-kikkererwten stoofschotel-lovetocookhealthy (4)

2 gedachtes over “Spaans: Garbanzos con chorizo

Plaats een reactie