Gezondere paaskransjes

Pasen 2016 staat bijna voor de deur, dus is het tijd voor een recept dat je tijdens het paasontbijt of de paasbrunch kunt serveren. Deze paaskransjes zijn makkelijk te maken en heb je binnen het uur op tafel staan.
Gezondere paaskransjes-broodjes-lovetocookhealthy (4)
De sinaasappel proef je goed en verder is het een knapperig maar luchtig broodje. Heerlijk met jam. Ben je benieuwd naar het recept? Hier komt het!

Ingrediënten voor 6 broodjes:
– 85 ml melk
– 60 ml plantaardige olie
– 325 gram speltbloem
– drie theelepels bakpoeder
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 125 gram magere kwark
– een ei
– een theelepel vanilla extract
– een eetlepel sinaasappelrasp
– zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 20 minuten. Splits het ei en zet het eidooier weg. Meng het eiwit, de melk, vanille en olie. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout, suiker, sinaasappelrasp en kwark. Voeg dan het eiwitmengsel toe en meng tot een glad deeg. Kneed vervolgens het deeg met de handen en verdeel in 6 stukken. (Gebruik extra bloem als het deeg te plakkerig blijft). Strooi wat bloem op het aanrecht en leg de stukken daar op neer. Deel ieder stuk in drieën en maak er grote rollen van. Maak zes vlechten en breng de uiteinden naar elkaar toe, zodat er een krans ontstaat. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Klop het eigeel los met een eetlepel lauw water en bestrijk de kransjes hiermee. Bak de broodjes in 20 minuten af en laat ze dan afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 50 minuten.

Gezondere paaskransjes-broodjes-lovetocookhealthy

Gezondere paaskransjes-broodjes-lovetocookhealthy (2)

Gezondere paaskransjes-broodjes-lovetocookhealthy (3)

Gezondere paaskransjes-broodjes-lovetocookhealthy (4)

4 gedachtes over “Gezondere paaskransjes

Plaats een reactie