Zalm met roomkaas uit de oven

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Zo kocht ik laatst een Chinese kool en besloot deze groente te verwerken in een nieuw recept. Ik besloot zalm in de oven te maken en de groente erbij te doen. Het resultaat was een heerlijk stukje vis op mijn bord en veel groente erbij. Makkelijk, gezond en vullend.

Ingrediënten voor twee personen:
– twee stukken wilde zalm (ontdooid)
– een groene paprika
– een halve Chinese kool
– twee tomaten
– een sjalotje
– light roomkaas
– zout
– peper
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 20 minuten.
Was de Chinese kool en snijd in reepjes. Roerbak de kool in het water dat er nog aan zit. Snijd ondertussen de paprika, tomaten en sjalotje en roerbak kort in wat olijfolie. Roer nu een eetlepel roomkaas door de Chinese kool. Vet een ovenschaal in en leg de Chinese kool op de bodem. Leg de andere groente erop en leg hierop de zalm. Smeer de bovenkant van de zalm in met de roomkaas en maak af met wat peper en zout. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de zalm in ongeveer 20 minuten gaar. Lekker met zilvervliesrijst!

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Zalm met roomkaas uit de oven-lovetocookhealthy

Zalm met roomkaas uit de oven-lovetocookhealthy (5)

Zalm met roomkaas uit de oven-lovetocookhealthy (2)

Zalm met roomkaas uit de oven-lovetocookhealthy (3)

Zalm met roomkaas uit de oven-lovetocookhealthy (4)

2 gedachtes over “Zalm met roomkaas uit de oven

Plaats een reactie