Makkelijk op maandag: Zalm met een laagje van knoflook, honing en gember

Vandaag maakte ik voor deze makkelijk op maandag zalm uit de oven met een laagje van knoflook, honing en gember. De zalm komt heerlijk gemarineerd uit de oven en als je het samen met gestoomde broccoli eet, dan heb je een heerlijke complete maaltijd die in no-time op tafel staat.

Het enige wat je ´s ochtends moet doen is de zalm vast marineren. Dan kun je hem ´s avonds meteen in de oven doen.

Ingrediënten voor twee personen:
– twee bevroren zalmfilets
– 60 ml honing
– 40 ml sojasaus
– een teen knoflook, geperst
– een halve theelepel verse gember, geraspt
– een broccoli
– optioneel: rauwe cashewnoten

Bereidingswijze:
Meng de honing, sojasaus, knoflook en gember in een kom en leg de zalm hierin. Marineer de zalm, door deze aan alle kanten met de saus te bedekken en laat vervolgens intrekken in de koelkast.

Op het moment dat je gaat koken, haal je de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de tijd op 20 minuten. Leg de zalm op een bakplaat of in een ovenschaal en bewaar de marinade. Terwijl de zalm in de oven staat, snijd je de broccoli en stoom je deze beetgaar.
Doe de overgebleven marinade in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Zet vervolgens het vuur zacht, zodat de saus kan indikken. Zodra de zalm klaar is, leg je deze samen met de broccoli op de borden en giet je de marinade over de zalm. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten + 2 minuten voorbereiden

Zalm-honing-knoflook-lovetocookhealthy

Ik voegde nog wat ongebrande cashewnoten toe voor extra smaak.
Ik voegde nog wat ongebrande cashewnoten toe voor extra smaak.

6 gedachtes over “Makkelijk op maandag: Zalm met een laagje van knoflook, honing en gember

Plaats een reactie