Nadat ik Oreo bonbons en ¨Ferrero Rocher¨ bonbons maakte, vond ik het nu tijd om Raffaello bonbons te maken. Toen ik klein was, namen mijn ouders deze bonbons altijd mee als ze bij de Chinees hadden gegeten en ik kreeg er maar geen genoeg van. Dus waarom zou ik ze niet eens zelf maken?
Dit recept is binnen tien minuten klaar. Dus wat voor excuus heb je nog om ze niet te maken ;).
Ingrediënten:
– vier eetlepels kokosboter (bijv. de Tuinen)
– een cup kokosrasp en extra rasp om de balletjes in te rollen
– 15 rauwe, witte amandelen
– twee eetlepels honing
– een halve theelepel vanille extract
Bereidingswijze:
Doe de kokosboter, honing, kokosrasp en vanille extract in een blender of hakmolen. Mix tot een plakkerig geheel.
Doe nu een bergje kokosrasp op een bord en zet weg. Bekleed een groot bord met bakpapier. Rol balletjes van het mengsel en stop een amandel in het midden. Als je geen mengsel meer hebt, rol je de balletjes door de kokos. Zet de Raffaello bonbons in de koelkast, zodat ze wat steviger worden. Eet smakelijk!